Обучават българските деца като еничари


Българче ли съм – не зная
що за майка ме‘й родила
кадъна, циганка, еврейка?!
Идея нямам, нямам мило.

Ходя по земя, която
безкрайно чужда е за мене
за мене няма нищо свято
след учебните промени.

Учиха ни нас за роми
турци, гърци и евреи
за българи дори не помня
да са писали тез корифеи.

Някъв Левски, някъв Ботев
понявга виждам на стените
малко чувствам се омотан
кви са тия – нямам спомен.

Чувал съм за ръченица,
че била хоро прекрасно,
ала всички хубавици
друсат се ориенталски.

Дядо, знам, е бил на фронта,
ала със кого се‘й биел?!
И туй за мен е непонятно.
От мене някой нещо крие…
… … …

Българските учебници по история тихо и кротко унищожават българския народ. С тях последователно, акуратно и методично се заличава хилядолетна история, култура и идентичност, като превръщат носителите на тези ценности в аморфна маса без самосъзнание. С други думи, те заличават и асимилират българското в българите.

 

Изчетете текста към видеото. Той е за учебника за 4-ти клас.

учебник по „Човек и общество“ (Родинознание) за 4-ти клас – мулти-култи миш-маш

3 национални предателки написаха учебници за еничари, в който българската история е тотално изкривена. Това са проф. д-р Мария Радева, Мария Манева и Милка Русинчовска-Мандова. Учебниците и за 3-ти, и за 4-ти клас ясно показват как от малки децата ни се обучават за еничари. Няма българи – тая дума е направено забранена и се изтрива от съзнанието на децата още в най-ранна възраст. У нас продажници никога не са липсвали, но това е тотален погром върху самосъзнанието на наследниците ни.

Ето какво е публикувал сороският парцал „Дневник“, в който, ако някой ми каже, че работят българи, значи е същият продажен боклук като тях:

„…КОЯТО ЩЕ СЕ ОПИТВА ДА НАБИРА ПОПУЛЯРНОСТ С ИЗПОЛЗВАНЕ НА НАЛАГАНИ МИТОВЕ В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ И НЕ САМО.“

„Това че едва 22 години в историята си България е имала излаз на три морета не пречи на всякакви патриотични организации да пропагандират този исторически мит. И то с немалък успех. Така прави и директорът на историческия музей в Добрич, общински съветник във Варна и лидер на нова партия Костадин Костадинов, който на челно място в блога си е сложил географска карта „България на три морета“ (по-късно уточни в писмо до „Дневник“, че това е карта на етническите български територии от началото на XX век).

Всъщност Джасим е един от малкото преподаватели, които се опитват да променят консервативната образователна система, включително и чрез изкореняването на трайно заложените през комунизма митове за историята на България. Той е и програмен директор на Центъра за образователни инициативи и един от създателите на иновативната образователна платформа за обучение.“

Нападат всеки, изпълнен с патриотизъм, наричат историята ни митове, а всеки „ИЗРОД“ – един от малкото преподаватели, които се опитват да променят консервативната образователна система, включително и чрез изкореняването на трайно заложените през комунизма митове за историята на България.“

Как може толкова много боклук в толкова малка държава???!!!
Гнусната публикация на ибрикичиите от сороския парцал „Дневник“

Да погледнем и учебника за 3-ти клас:

Линк към статията „Еничарознание“ на Костадин Костадинов, откъдето е тексът

Ето и снимка на част от съдържанието на учебника за 3-ти клас.

Ето с такива учебници децата ни израстват без българско самосъзнание.

Ето с такива учебници децата ни израстват без българско самосъзнание.

eni4aroznannie

еничарознание

Какви османци, какви 5 лв?! Осман се е казвал създателят на турската империя и в негова чест е наречена османска. Никога не е имало такъв етнос османци. Но ние сме царе по създаването на измислени етноси – македонски, помашки… Те и турците ни не са никакви турци. В Османската империя всички мюсюлмани са определяни като турци. Като ги поставиш в турско-говоряща среда, както са разселвали принудително раята, т.е. нас, 3-то поколение губи всяка връзка с корена си.

„За Османската империя ще научите, че „немюсюлманите имали право да изповядват вярата си… в семействата си българите говорели родния език, създавали песни, празнували празници… Въобще идилия, мед и мляко текат по ули- ците, а доволната рая пее радостни песни за султана.“

За Васил Левски пише, че „Апостола бил заловен от полицията и осъден на смърт“ (стр. 52). Защо е бил апостол и на какво, не е ясно. Не е ясно и какво престъпление е извършил, та полицията го е гонила, но щом го е заловила и осъдила, престъпник ще да е бил, без съмнение. Поне според учебника…

„Цар Симеон водил продължителни войни с Византия, но те не оставили трайни следи в българското минало.“ (стр. 48)

Борбата с гръцките фанариоти е напълно изтрита от учебника.

Почти в края на учебника, на стр. 86, е урокът за празниците на България. От него ще научите за празниците на „евреите, арменците, турците и всички мюсюлмани, ромите“, но не и за празниците на българите. Така Курбан Байрам, Ханука и т. нар. Василица са подробно обяснени, но Коледа, Великден и Заговезни са подминати. На всичкото отгоре урокът завършва със заклинанието „всички общности могат свободно да празнуват своите празници“. Явно под всички се има предвид и българската общност, макар че много-много не и се обръща внимание.

Погромът върху българската история и култура обаче продължава и в „Читанка“, където на стр. 59 има урок, наречен Василица. Няма да го преразказвам, защото ме е гнус, само ще ви кажа, че всичко, което знаете за българския празник Васильовден и за сурвакарите, тук е представено като циганско, или както пише в текста, „ромско“.

По тези учебници се учи от 2004 г. Обучават децата ни на този антибългарски мулти-култи миш-маш и ги превръщат в затъпяла и деградирала маса без самосъзнание, удобна за асмилация и претопяване и неоказваща съпротива на каквото и да е чуждо влияние.

Според българомразката проф. Мария Радева, ако децата ни учат истинска българска история, щели да станат терористи – фанатици с омраза към българските малцинства.

Да се чуди човек как толкова години учихме и за турското, и за византийското робство, и за военните успехи на Тервел, Крум, Симеон, Калоян и т.н., и за културното развитие при Симеон и след него, и не сме станали терористи. Толкова години учихме за турското робство, но това не е довело до омраза. А сега говорят, че да си учим историята не било толерантно!!! Не отговаряло на евро-атлантическите извратености. Не можело да се говори за българи. Не трябва да има българи. В никакъв случай!

И като е заговорила за правата на човека, понеже все с тая толерастия излизат, КЪДЕ СА ПРАВАТА НИ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА ДА БЪДАТ УЧЕНИ КАТО БЪЛГАРИ И ДА ЗНАЯТ ИСТОРИЯТА НА СВОЯ НАРОД! ТУРЦИ И ЕВРЕИ ЛИ НИ ПИШАТ УЧЕБНИЦИТЕ?! ИЛИ ИБРИКЧИИ! И ЗАЩО ЦЯЛ СВЯТ ОПЛАКВА ЕВРЕИТЕ ЗАРАДИ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА?! ТОВА НЕ Е ЛИ НАТРАПВАНЕ НА ОМРАЗА КЪМ НЕМЦИТЕ?! КАКВИ СА ТЕЗИ ДВОЙНИ СТАНДАРТИ?! ДА ЖАЛИМ ЕВРЕИТЕ, А НЕ СВОЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД И ДА НАРИЧАМЕ ТУРСКОТО РОБСТВО ПРИСЪСТВИЕ ИЛИ ВЛАДИЧЕСТВО!

Advertisements

One thought on “Обучават българските деца като еничари

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s