Роско на барикадата


%d0%bf%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%b5%d0%b2-%d0%bf%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%ba%d0%b0-%d1%81-%d0%b1%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%b0%d0%bd-%d1%81%d1%81%d1%81%d1%80

Роско на барикадата

Когато Плевнелиев каже „аз съм убеден евроатланик“, народът чува „роден смешник“. Бил „приет с отворени обятия по цял свят“, похвали се сам. Кой не обича да кани гости, които ще му целуват задните части?

„Активното гражданско общество бе незаменим съветник при вземането на решения“ – заяви Плевнелиев. Честно ли бе? Затова ли се обяви против три точки от Референдума – да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите, броят на народните представители да бъде намален на 120 и директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура. Това ли наричаш „гражданското общество“ да е „незаменим съветник при вземането на решения“?!

Плевнелиев се изкара радетел за независима българска външна политика. Подчерта какви геройства е извършил за „доброто“ на България. А всичките му действия ни правеха все по-зависими от други държави. Плевнелиев се вози на американски правителствен самолет, с което много ясно показа кому служи. Присъствието му на турската вечеря, на която не бе допуснат нито един български журналист, за разлика от турските, също. Върха на всичко бе наричането на Турция на втора родина.

Плевнелиев заяви, че не може да не реагира, когато големите батковци си мерят… атрибутите. Затова се чувствал длъжен всеки път да подлага българско дупе. Според него така се печелело Уважение. А аз си мислех, че така ставаш говорител на един от батковците и Шут в очите на всички.

„Не съм ястреб, а политик с позиция“ – друг цитат на Плевнелиев. Все едно да кажем, че магарето язди човека, а не човека магарето. Човек с позиция не слугува на чужди политици!

„Обичам Русия.“ Тая любов я видяхме. Никога не пропускаше да спомене името ѝ в речта си. Кой какво прави все Русия му в устата.

„Водих балансирана и мирна външна политика.“ Затова искаше да нападаш Сирия! Понеже обичаш мира…

„Действах, воден от собствените си убеждения и принципи.“ Или от парите, малоумието, родоотстъпничеството.

„Днес икономиката е в подем, безработицата намалява, няма бюджетен дефицит, пенсионният модел е усъвършенстван“ – ей това ме разби. Що ли клошарите се множат тогава?! Както и хората, търсещи помощ за болен чрез SMS-и…

„Аз не обещах всичко, както обикновено правят политиците преди избори, но изпълних всичко, което обещах. Ще бъда готов да отида на барикадата…“

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s